ZAGREB COFFEE BREAK
Nakon dugo izbivanja vratili smo se s novim postom na blogu. =)
Znam da je vas 12 koji čitate ovaj blog, uključujući moju obitelj, jako uzbudljivo!
ZAGREB COFFEE BREAK

Što je zapravo Zagreb coffee break? Riječ je o kofeinskom festivalu koji se održao u Zagrebu u trajanju od 2 dana (17. i 18. veljače 2018.) gdje su izlagači predstavljali svoje proizvode, kako razne aparate za pripremu kave tako i samu kavu.
Sajam je održan u organizaciji IMPERIJA KAVE i Dejana Ganžulića, a mjesto zločina je bio muzej Mimara.

Na samom ulazu u Mimaru je sve mirisalo po kvalitetnoj kavi, a nakon što ste kupili ulaznicu mogli ste ući u začarani kofeinski svijet =)
Krenuvši kroz prvi hodnik na samom ulazu, s desne strane prvo primjećujemo brew bar i ekipu iz slovenskog STOW-a. Tamo se moglo puno toga zanimljivog i vidjeti i probati. Na brew baru su se pripremali chemex i sve popularnija GINA, a pored toga ste mogli kušati i cold brew cascaru, cvijetove kave kao i razne kave koje su tjekom dana pripremali na espresso aparatu.

Nakon što smo popili barem pet kava na samom ulazu, tek onda zapravo ulazimo na festival. Najbolje da krenemo s desna na lijevo- na prvom štandu su se smjestili IMPERIJA KAVE i ORICH coffee roasters sa svojim kavama gospođica kavica, gospodin kavomir i kahvesi (by imperija kave), te single origin Columbia i Honduras (by Orich).

Do njih su se nalazile kolege iz Mađarske- One idea coffee s odličnim kavam ili kako ih sami prezentiraju "premium, 100% handcrafted arabica coffee- considered among the finest in its class!" Columbia i Papu Nova Gvineja.

Na idućem štandu su stajali BWT proizvodi, točnije filteri za vodu.
Ako gledamo po redoslijedu štandova, vidimo da su prvo smještene kave pa voda (s kojm pravimo kavu), logičan nastavak slijeda su šalice, a za to se pobrinuo INKER. Štand INKER keramike je pokazao svoje nove i neke starije kolekcije kermičkog posuđa na opće oduševljenje posjetitelja koji su mislili da je ta firma zatvorena.

Zemlja gost festivala je bila Indonezija, pa su tako i dobili pumo mjesta. S nekoliko štandova indonežani su pokazali dosta toga- od raznih proizvođača kave (od kojih su neke bile odlične, a neke malo manje dobre) do promocije same zemlje kao turističke destinacije i njihovih proizvoda.
Prazno mjesto između štandova Indonezije i Turske je bio put do dvorane u kojoj su se u međuvremenu održavala razna predavanja:


Indonesian Coffee – ENG
Trade Attache of the Indonesian Embassy in Brussels Mrs. Olvy Andrianita
Water in coffee (98%) – CRO
Nenad Marić (BWT)
From the Ottoman Empire to the World, the voyage of coffee – ENG
Osman Serim
Cupping: World Best Coffee – by Ninety Plus & STOW Coffee Roasters – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
At this cupping you will have amazing opportunity to cup extremely limited and rare coffee scored above 90+.


Food Safety in Indonesia – ENG
Agriculture Attache of the Indonesian Embassy in Brussels Mrs. Wahida Maghraby
Workshop STOW Coffee Roasters: How to make good filter coffee – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
Chemex: Ninety Plus – Panama, Lotus Gesha – experimental hot fermentation
At this workshop we will teach you how to prepare Chemex.
Cupping: STOW Coffee Roasters – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
At this cupping you will have an opportunity to cup STOW coffee from Kenya, Ethiopia, Yemen, Panama, Guatemala, Brazil.
Colombian coffee and the landscape of taste – ENG
Alexander Nino Ruiz (Črno zrno)
Sharing of knowledge and information about Indonesian coffee – ENG
Mrs. Sara Datuk (Javanusa Sprl)
Workshop STOW Coffee Roasters: Acids in coffee – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
Cupping acids in coffee – STOW Coffee Academy
At this workshop we will teach you what an important role acids play in coffee.
Turska je također imala što za ponuditi i pokazati od opreme za prženje kave, coffee shopa, aparature za pripremu kave do same kave.

Kada smo napravili cijeli krug vraćamo se prema izlazu gdje smo se smjestili mi kao volonteri na već spomenutom brew baru. Pripremali smo razne izvedenice filter kava koristeći HARIO V60, Aeropress, Chemex, te Clever dripper (službeni sponzor) s raznim kavama dragih sponzora.


Na sajmu je bilo jako puno posjetitelja i podijelilo se jako puno kave (oko 6000), a da ne lažemo
najbolje govori podatak kako su neki izlagači ostali bez iste.
Nakon što ste popili barem 13 kava možete se zaputiti prema izlazu i razmišljati kako je već sad ovaj festival jako cool, a tek će pokazati svoj puni potencijali u narednim godinama! =)=)

Znam da je vas 12 koji čitate ovaj blog, uključujući moju obitelj, jako uzbudljivo!
ZAGREB COFFEE BREAK


Što je zapravo Zagreb coffee break? Riječ je o kofeinskom festivalu koji se održao u Zagrebu u trajanju od 2 dana (17. i 18. veljače 2018.) gdje su izlagači predstavljali svoje proizvode, kako razne aparate za pripremu kave tako i samu kavu.
Sajam je održan u organizaciji IMPERIJA KAVE i Dejana Ganžulića, a mjesto zločina je bio muzej Mimara.

Na samom ulazu u Mimaru je sve mirisalo po kvalitetnoj kavi, a nakon što ste kupili ulaznicu mogli ste ući u začarani kofeinski svijet =)
Krenuvši kroz prvi hodnik na samom ulazu, s desne strane prvo primjećujemo brew bar i ekipu iz slovenskog STOW-a. Tamo se moglo puno toga zanimljivog i vidjeti i probati. Na brew baru su se pripremali chemex i sve popularnija GINA, a pored toga ste mogli kušati i cold brew cascaru, cvijetove kave kao i razne kave koje su tjekom dana pripremali na espresso aparatu.


Nakon što smo popili barem pet kava na samom ulazu, tek onda zapravo ulazimo na festival. Najbolje da krenemo s desna na lijevo- na prvom štandu su se smjestili IMPERIJA KAVE i ORICH coffee roasters sa svojim kavama gospođica kavica, gospodin kavomir i kahvesi (by imperija kave), te single origin Columbia i Honduras (by Orich).


Do njih su se nalazile kolege iz Mađarske- One idea coffee s odličnim kavam ili kako ih sami prezentiraju "premium, 100% handcrafted arabica coffee- considered among the finest in its class!" Columbia i Papu Nova Gvineja.


Na idućem štandu su stajali BWT proizvodi, točnije filteri za vodu.
Ako gledamo po redoslijedu štandova, vidimo da su prvo smještene kave pa voda (s kojm pravimo kavu), logičan nastavak slijeda su šalice, a za to se pobrinuo INKER. Štand INKER keramike je pokazao svoje nove i neke starije kolekcije kermičkog posuđa na opće oduševljenje posjetitelja koji su mislili da je ta firma zatvorena.


Zemlja gost festivala je bila Indonezija, pa su tako i dobili pumo mjesta. S nekoliko štandova indonežani su pokazali dosta toga- od raznih proizvođača kave (od kojih su neke bile odlične, a neke malo manje dobre) do promocije same zemlje kao turističke destinacije i njihovih proizvoda.


Prazno mjesto između štandova Indonezije i Turske je bio put do dvorane u kojoj su se u međuvremenu održavala razna predavanja:


Indonesian Coffee – ENG
Trade Attache of the Indonesian Embassy in Brussels Mrs. Olvy Andrianita
Water in coffee (98%) – CRO
Nenad Marić (BWT)
From the Ottoman Empire to the World, the voyage of coffee – ENG
Osman Serim
Cupping: World Best Coffee – by Ninety Plus & STOW Coffee Roasters – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
At this cupping you will have amazing opportunity to cup extremely limited and rare coffee scored above 90+.


Food Safety in Indonesia – ENG
Agriculture Attache of the Indonesian Embassy in Brussels Mrs. Wahida Maghraby
Workshop STOW Coffee Roasters: How to make good filter coffee – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
Chemex: Ninety Plus – Panama, Lotus Gesha – experimental hot fermentation
At this workshop we will teach you how to prepare Chemex.
Cupping: STOW Coffee Roasters – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
At this cupping you will have an opportunity to cup STOW coffee from Kenya, Ethiopia, Yemen, Panama, Guatemala, Brazil.
Colombian coffee and the landscape of taste – ENG
Alexander Nino Ruiz (Črno zrno)
Sharing of knowledge and information about Indonesian coffee – ENG
Mrs. Sara Datuk (Javanusa Sprl)
Workshop STOW Coffee Roasters: Acids in coffee – CRO
Peter Ševič (STOW Coffee)
Cupping acids in coffee – STOW Coffee Academy
At this workshop we will teach you what an important role acids play in coffee.
Turska je također imala što za ponuditi i pokazati od opreme za prženje kave, coffee shopa, aparature za pripremu kave do same kave.


Kada smo napravili cijeli krug vraćamo se prema izlazu gdje smo se smjestili mi kao volonteri na već spomenutom brew baru. Pripremali smo razne izvedenice filter kava koristeći HARIO V60, Aeropress, Chemex, te Clever dripper (službeni sponzor) s raznim kavama dragih sponzora.


Na sajmu je bilo jako puno posjetitelja i podijelilo se jako puno kave (oko 6000), a da ne lažemo
najbolje govori podatak kako su neki izlagači ostali bez iste.
Nakon što ste popili barem 13 kava možete se zaputiti prema izlazu i razmišljati kako je već sad ovaj festival jako cool, a tek će pokazati svoj puni potencijali u narednim godinama! =)=)

Ja sam onda 13-ti koji je ovo procitao ;)..👍👌..treba ovoga vise
OdgovoriIzbrišiZahvaljujemo na čitanju. Ide josš jedan post uskoro =)
Izbriši